Skip to navigation Skip to main content

Industrie kiest steeds vaker voor Flexibel Bouwen

Image: 

Touax merkt dat er steeds vaker gebruikt gemaakt wordt van flexibel en modulair bouwen op industrie locaties.
Een goed voorbeeld binnen deze trend is dat Touax binnenkort een op Moerdijk geassembleerd prefab gebouw (200m²) in twee delen gaat plaatsen op een chemische plant in Antwerpen. Het belooft een spectaculair transport te worden. Een van de factoren die meespelen in de de toenemende keuze voor prefab bouwen in deze sector is de weer toenemende groei in de Nederlandse en Belgische industrie. Deze bleef ook in juni gunstig. Ondanks dat de BBP verwachting voor de Nederlandse economie naar beneden is bijgesteld (door eenmalige factoren), blijven de meeste indicatoren voor de sector op groen staan. De Belgische groei zou uitkomen op 1,4% in 2014 en verder aantrekken tot 1,8% in 2015.

Een andere reden voor deze huisvestingskeuze is mede doordat bij demontabel bouwen onderdelen met een verschillende levensduur eenvoudig en apart van elkaar vervangen kunnen worden. Zo wordt de levensduur van het gebouw als geheel verlengd. Daarnaast biedt een flexibel systeem een grote mate van ontwerpvrijheid. De oplossing is zowel permanent als tijdelijk te gebruiken en het volume en de indeling zijn eenvoudig aan te passen. Kortom; de oplossing is verplaatsbaar, iets wat vooral in de beweeglijke industriële en bouwsector van groot belang is. Onze elementen zijn snel leverbaar en waardevast door de verplaatsbaarheid. Traditioneel bouwen betekent al snel gemiddeld een jaar wachten op uw nieuwbouw.

De gebouwen zijn naast duurzaam in levensduur ook milieutechnisch duurzaam. Zo zijn er nog diverse andere voordelen te noemen, denk aan meer kwaliteit van het gebouw door bouwen in geconditioneerde omstandigheden, lagere investering door minder bouwrente en gestandaardiseerde producten, geen bouwplaats overlast op uw terrein of voor buurbedrijven. Wanneer u meer wilt weten over de diverse andere voordelen, onze projecten of over ons product, kunt u vrijblijvend contact opnemen en een afspraak maken met onze adviseurs.
 

bron: ABN-Amro, Federaal planbureau

  • Terugbel service
  • Offerte aanvraag
  • Ons vinden
  • Verkoop tweedehands units